Fördelar med Bambu

BAMBUS HISTORIA

Bambu är en växt, som odlas utan ogräsmedel, gödningsmedel eller andra bekämpningsmedel. Vilket gör att vi på Organic Clothes stolt kan säga att vi säljer miljövänliga kläder.

Kunskapen bakom bambutyget upptäcktes på Universitet  i Beijing år 2001 och har sedan dess blivit ett allt mer populärt alternativ.

Idag ökar försäljningen av bambukläder aktivt och dess unika kvalitéer har uppmärksammats.

Materialet är ett av få material som bidrar till en minskning av växthuseffekten, då dess rotsystem behåller vatten i vattendelare och förhindrar jorderosionen.

Fördelar med bambu

Skonsamt mot huden

Den runda lena bambufibern ger en unik antibakteriell effekt och tillåter huden att andas. Med hjälp av micro-hålen i fibrerna leds fukt snabbt bort från huden, vilket i sin tur ger en fräsch känsla under hela dagen.

Ett exempel där bambufibern blir extra gynnsam är för dig med eksem, då de kylande materialet ger en lugnande inverkan på huden. 

Underbart mjukt

Bambufibern är rund vilket skapar en otroligt mjuk struktur i tyget som skapar underbart mjuka kläder.

Strykfritt

Den runda strukturen är anledningen till minskat motstånd, som i sin tur gör att materialet inte skrynklar sig på samma sätt i jämförelse till andra material. Detta är ju extra bra på just våra bambu t-shirt :s 

Miljövänligt

Bambumaterialet är ett betydligt miljövänligare alternativ än bomull som produceras genom en användning av kopiösa mängder av vatten samt farliga bekämpningsmedel. Denna process skadar vår natur och  levnadsvillkoren för lokalbefolkningen där tillverkningen sker.

Bland annat förlorar människor stora delar av sin odlingsmark och får brist på vatten, bomullstillverkningen har visats skapa stora konsekvenser för vår miljö och människors levnadsvillkor.

Bambun växer fort utan konstgödsel och kräver ingen konstbevattning, bambun kan dessutom odlas på torr och "dålig" odlingsmark. Läs mer här

Läs om våra bambustrumpor här!